Savanyú-erős rizsleves
- 6 szárított shiitake gomba (vízbe áztatva, lecsepegtetve, majd vékony
- szeletekre vágva)
- 1 liter csirkelé
- 250g csont nélküli sertéshús, gyufaszál méretűre szeletelve
- 100g bambuszrügy
- egy vékony szál sárgarépa, gyufaszál méretűre vágva
- másfél csésze rizs megfőzve
- fél dl rizsecet
- 2 kanál kukoricakeményítő
- 2 kanál szójaszósz
- 2 kanál víz
- 1 teáskanál őrölt fehérbors
- 1 felvert tojás
- 1 teáskanál szezámolaj
- 2 szál zöldhagyma vékony karikákra vágva
- 1 kanál csiliszósz
Forrald fel a csirkelevest. Add hozzá a sertéshúst, gombát, bambszrügyet és a répát. Főzd 3 percig, majd add hozzá a rizst, az ecetet, szójaszószt, fehérborsot, szezámolajat és a csiliszószt.
Ismét forrald fel, vedd takarékra a lángot és főzd újabb 3 percig.
Egy csészében keverd el csomómentesen a vízben a keményítőt. Fokozatosan, állandó kevergetés mellett öntsd a levesbe. Addig kevergesd alacsony lángon, amíg besűrűsödik. Ezután egy villára csorgatva lassan keverd el benne a tojást.
Tálaláskor a zöldhagymával díszítsd.